Sunday, May 4, 2008

----- Original Message -----
From: megatron
To: incepem@sptv.org
Sent: Monday, September 13, 2004 12:26 PM
Subject: [incepem] KF - s-a deschis la ARAD in piata Avram Iancu Nr 11

iata ca a venit momentul ala in care trebuie sa anunt deschiderea si buna functionare a cafenelei-centru alternativ-club-spatiu de informare din Arad. hai ca deja suna special, si cum am anuntat in citeva preview-uri anterioare, Kf is the place, a inceput sa functioneze deja inainte sa fie gata si acum ca e gata este ca si cum a functionat dintotdeauna. La ora actuala nu cred sa existe un loc atit de propice promovarii scenei alternative, si care sa-si cistige prin mijloace proprii autofinantarea[el e gindit ca loc in care profitul (sub)cultural sa poate fi convertit in profit de capital si invers]. De la inceput a fost o initiativa tinara, adica aia care acum se bucura de acest spatiu si lucreaza acolo (la caserie, calculator, curatat, spalat, servit) sint ei insisi artisti tineri si f. tineri, proaspeti absolventi. Ei gereaza totul. Grupul Kf este format din Ioana Eremias, Gabriel Cosma si Rares Moldovan(absolventii Facultatii de Arte din Timisoara) si Radu Cosma, absolvent de profil management-marketing. Dar tot aceeasi importanta joaca in acest mediu si generatii mai tinere care deja sint extrem de angrenate in productie & consumul selectiv cultural. Granita dintre 'clienti' si administratori se sterge treptat, de fapt din clipa in care viitoarea clientela a locului a inceput sa bage lopata la moloz si sa faca curat si sa munceasca cot la cot ca sa arate super, sa vezi cu ochii tai ca a inceput sa functioneze barul si ca incep sa vina clienti necunoscuti(este intotdeuna nevoie de noi membrii!!) din oras, sa vezi odata instalate mesele, scaunele si niste sofale dinalea ca niste divanuri in care te scufunzi si din care nu iti mai vine sa te ridici. Asa trebuie sa ii si vedeti cu ochiul mintii pe Kf people: Rares migrind de la o masa la alta de la o discutie la alta, ducind cataloage, fanzine, comixuri si alte bunaciuni; Ioana vesnic-treaza-vesnic-atenta plina de profesionalism cu toata lumea din jur, Gabi la monitor selectind urmatorul playlist cu intro-uri Dony Darko, alaturi de diverse idm-uri, electro-uri si click n cuts care clipocesc in ritmul aromelor de ceaiuri(bagati ochiul pe meniu) si pe Radu care face calcule care tocmai mi-a zis ca stickerele de la boys&girlz room sint facute de el din niste pixeli grasutzi.
Hai, mergeti o fuga prin Arad si treceti neaparat pe la Kf ca sa vedeti, sa simtiti si sa adulmecati cum sta treaba.

La deschidere au fost Kinema_Ikon la costume si gata oricind sa sustina initiativele tinere din oras, fetele de la H.arta din Timisoara(defapt cred ca a fost mult mai multa lume din Timisoara), presa si toti cei care au avut invitatie(ehm, mai putin Polar cru*). S-au facut primele teste de rezistenta in fata fumului, a muzicii, a tolerantei din vecini si cu vecini, a marjei consumului, a platourilor de mincare(protocol), sacilor de pateurilor si prajiturilor, a statului pe jos, a piedicilor de pe traseu din calea celor care totusi incercau sa serveasca la mese si sa preia diverse comenzi, primele halucinatii benefice corpului si mintii datorate culorii de sofran de pe arcade si tavan. Ca intotdeuna firma Onin s-au implicat iarasi in partea event-ul de lansare. In fine, spun toate aste din auzite, pt ca eu am ajuns acolo abia a doua zi dimineata dupa noaptea deschiderii.
No matter, se simteau deja toate vibratiile de testare. In interior peretii au inceput deja sa se umple de brand-uri personale un prim exemplu a ce o sa se intimple la Kf - si aici Timisoara este implicata si este vorba despre fotografii, desene, obiecte care in timp vor deveni din ce in ce mai multe... S-a desfasurat si o discutie care probabil ca mai continua si acuma si care cred ca are de-a face cu scoala de vara-toamna si modul in care ajungem sa ne atrenam unii pe altii vorbind si materializind prin cuvinte si fapte activitatea neurocerebrala.
Kf e locul unde poti vorbi tot ce nu poti vorbi in clasa, in scoala, cu profesori de diferite virste si diferite sexe, ce nu poti vorbi nici cu prietenul nici cu prietena, locul unde activitatile tale zilnice si ascunse devin puntea de legatura. Asa imi aduc aminte de istoria Blair Witch X povestita de Gheo (aka Dyslex) si Negru(care a adus la Kf si Dragon Ball Z primul numar de manga de la sora sa ^_^) despre o casa parasita, scutece de copil imprastiate peste tot si papusele decapitate infipte in gard(eu sint mai prozaic, dar realitatea e barbara in lumea asta pe masura eroilor slasher din categoria M Myers, Vineri 13, Freddie Kruger si restul).
Sufar si acum in mod benefic dupa o discutie feroce la party-ul din Timisoara cu Mimi si cu Gheo, si Nita in apropiere, in care fiecare isi impartasea colectia de orori iubite si vizionate; discutie de intensitatea unei cataclismice eviscerari cinematice pe viu unde totul e debordant si fara limite. Discutii despre parti de hard demontate si remontate de Iv (big gushter), pc stricate si incercari de a remonta segmente incompatibile numai pt a vedea rezultatele ulterioare, ca si la Lain(serial experimements) in fata noului ei computer, clipind bucuroasa, miinile gasesc rapid mufele cu pricina si functia descompusa a partilor misterioase capata sens; sint halcile alea de hard care incepi sa le relipesti pt ca numai asa o sa incepi sa le intelegi locul in intreg. Rolul jocurilor hentai (pt Mimi si Iv) in dezvoltarea unor scenarii complexe si extrem de variate. Jocuri pe calculator care ajung sa segmenteze realitatea in orare clare, si decizii de scenariu care vor influenta toate etapele ulterioare, ba chiar insasi viitoarele tale lecturi(+pofta de lectura) si dorinta ta de a produce un joc bazat pe aceleasi principii. Imi e si jena sa imi reamintesc de cite ori am incercat sa imi detaliez mie si altora desenele facute pt fanzinul INC din Brasov dar asta e trebuie sa te explici si sa iti urmaresti cumva traseele facute (chiar daca nu coincid - aici multzam m. prietenei lui Neghi - specialista in lb japoneza care m-a corectat la trimiterea mea cu kabuki/no ^_^). Pe linga asta discutii etice si despre conduita personala & liberul arbitru in situatiile cind e vorba de apartenenta, discutii avut cu Neghi pe tren spre Timisoara. Probleme de istoria civilizatiei si a religiilor - impactul orientului si orientalismele in occident - discutii cu Rares si Linda. Plus multele problematizari in jurul comportamentui, evolutiei mintii si despre somn si vise (*eh la asta din urma nu am prins decit tema ca tocmai dormeam pe mine). Da oricum a fost ceva de Waking Life in toate astea. Nu era nimic mai concret decit visul asta. Vorba lui mimi - de parca faceam baie de serotonina, asa de tare ne incita proximitatea celuilalt.
In lunile care vin vor fi anuntate diverse event-uri discutii si menu-urile in continua schimbare, printre care reamintesc muzica electronica din japonia, un workshop expo cu flyere, si prezentare & expo de benzi desenate/manga/comix, lansarea fanzinului Timisoara-Arad si fel de fel de sindrofii.

No comments: