Thursday, April 8, 2010

DEZABATERE despre SUSTENABILITATE/DURABILITATE cu BMR si ST


DEZABATERE despre SUSTENABILITATE/DURABILITATE cu BMR si ST
DUMINICA 11 aprilie 2010 de la ora 20

Scurt istoric al crizei dintre cele doua institutii:

BIROUL DE CERCETARI MELODRAMATICE a primit o bursa de 3 luni de la fundatia KulturKontakt (Viena,Austria) in octombrie - decembrie 2009, astfel ca membrii sai permanenti, Alina Popa si Irina Gheorghe, precum si unul din agentii cheie ai Birolui, ST au putut sa actioneze strategic in contextul vienez si sa dezvolte in acelasi timp o relatie complexa cu institutia-gazda.

Istoria acestei relatii incepe cu o calduroasa primire oficiala, precum si cu entuziasm pentru subiectul preferat al Biroului “melodrama”. Imediat a aparut si prima intentie de kontakt mai strans , cand fundatia a inaintat Biroului propunerea ca sigla sa sa ilustreze coperta revistei trimestriale KK intr-un semn simbolic al afectiunii reciproce (tinem aici cont si de coincidenta strategica a culorilor siglelor celor doua institutii – alb-rosu).

Intre timp Biroul si-a manifestat interesul pentru noua sa relatie intrebandu-se care este rolul lui in acest parteneriat (de ce am fost invitati, care este noua relatie “est”-“vest” si de ce nu vine si KK in vizita la Birou?). Apoi a identificat posibili rivali (Cine mai este Kontaktat? Care este scopul final al full Kontaktului dintre est si vest?). Astfel a inceput declinul relatiei BMR/ST din est – KK din vest.

Unul dintre cuvintele-cheie folosite de KK in revista trimestriala al carei urmator numar urma sa fie ilustrat cu stampila Biroului a fost “SUSTENABILITATE”. Ne-am intreabat daca nu cumva am atins un punct slab al relatiei noastre. Daca nu cumva am dat peste un fel de istorie secreta si putin cunoscuta a unui termen folosit atat de des in ultima vreme si cu atata patima. De ce este SUSTENABILITATEA o abilitate atat de cautata? Ce se intampla daca nu poti demonstra ca esti SUSTENABIL si DURABIL?
Vom incerca sa aflam impreuna care poate fi raspunsul.

blogul Biroului: http://thebureauofmelodramaticresearch.blogspot.com/

No comments: